Luni , 19 Noiembrie 2018

Activitatea Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice, prezentată la Prefectură

Instituţia Prefectului Sălaj a găzduit joi, 15 noiembrie, şedinţa lunară a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârsnice.

 

Principalul punct pe ordinea de zi a fost informarea privind activitatea desfăşurată de către Consiliul Judeţean al Persoanelor Vârstnice în 2018, prezentată de Ioan Chichişan, fost vicepreşedinte al organizaţiei.

 

Potrivit prezentării, în acest an consiliul a realizat un studiu privind serviciile sociale alternative pentru persoanele vârstnice, prin documentări efectuate în 15 centre pentru vârstnici din sectorul public şi privat din judeţ, concluzia fiind că, în mare parte, vârstnicii sunt trataţi corespunzător în aceste centre. 

 

Totodată, consiliul a solicitat Casei de Asigurări de Sănătate Sălaj efectuarea de demersuri pentru înfiinţarea de puncte farmaceutice şi în comunele în care nu sunt medici de familie.

 

Tot în acest an, membrii consiliului au transmis Casei de Pensii Sălaj sesizări privind recalcularea pensiilor şi modul de acordare a biletelor de tratament.

 

Un domeniu important a fost cel al asigurării continuităţii vieţii sociale a persoanelor vârstnice, prin identificarea oportunităţilor oferite acestora de a se simţi utili comunităţii şi de a-şi valorifica experienţa personală şi profesională.

 

Pe de altă parte,  Ioan Chichişan a solicitat sprijinul Instituţiei Prefectului în identificarea unui spaţiu pentru sediul Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice Sălaj. Subprefectul Vegh Alexandru a precizat că instituţia pe care o reprezintă nu deţine un astfel de spaţiu, dar a promis că se vor face demersuri către alte instituţii care au spaţii, pentru soluţionarea acestei probleme. 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

23 Aprilie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Peşti
23 Aprilie 2019
Citeşte mai mult