Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Vineri , 9 Februarie , 2018

Activitate de promovare a obiectivelor turistice din Sălaj

de Ioana Gale

 Excursie de iarnă pentru turiştii care doresc să cunoască o parte a obiectivelor turistice ale judeţului Sălaj

Cea de-a doua ediţie a excursiei de cunoaştere a poveştilor unor obiective turistice ale judeţului Sălaj, organizate de Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT) Zalău, va avea loc sâmbătă, 24 februarie, ora 10,00, excursie la care sunt invitaţi să se înscrie toţi cei care doresc să descopere locuri aparte ale judeţului. Traseul stabilit impică vizitarea Bisericii de lemn „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gravil” din Sânmihaiu Almaşului; Conacului Szentivànyi şi Bisericii Reformate din Sfăraş, comuna Almaşu; Atelierului meşterui popular, Nelu Mangău, din Fildu de Sus şi a Cetăţii Almaşului aflată în proximitatea localităţii Almaşu.

Organizarea excursiei presupune un cost de 23.50 Ron din partea fiecărui turist, ce acoperă transportul la aceste obiective şi se va organiza doar în condiţiile în care se va forma un grup de 30 de participanţi. Înscrierile pe lista participanţilor se fac până în 21 februarie, în intervalul orar 9.00 – 17,00, la CNIPT Zalău, situat la parterul Clădirii Transilvania din Piaţa „Iuliu Maniu”, nr. 4-6.  

 

Itinerariul se va desfăşura după următorul program:

-          ora 09,45 – Punct de întâlnire: CNIPT Zalău

-          ora 10,00 – Plecare din Zalău

-          ora 10,30 – Vizită Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gravil”, Sânmihaiu Almașului

-          ora 11,30 – Conacul Szentivànyi și Biserica Reformată, din localitatea Sfăraș

-          ora 12,55 – Vizită Atelier meșter popular, Nelu Mangău, cioplitor în lemn, de figurine în miniatură pentru sticlele umplute cu pălincă, localitatea Fildu de Sus

-          ora 15,00 – Cetatea Almașului, Almașu

-          ora 16,00 – Întoarcere în Zalău.

Acţiunea de promovarea a acestor obiective este organizată de CNIPT Zalău şi face parte din proiectul ,,Circuitul Anotimpurilor”, prin care se doreşte promovarea Municipiului Zalău ca punct de plecare pe diferite trasee turistice din judeţ, în fiecare din cele patru anotimpuri.