Joi , 2 Martie 2017

Activitate de parlamentar de Sălaj

 La o lună de la începerea primei sesiuni parlamentare din noul legislativ, am aruncat o privire asupra activităţii înregistrate de site-urile celor două camere. Avem şase parlamentari: doi senatori şi patru deputaţi. Dintre aceştia, doar doi sunt proaspeţi în legislativul României.

 

Liviu Balint, deputat PMP

 

Potrivit site-ului Camerei Deputaţilor, Liviu Balint a luat cuvântul în plen de două ori: o dată la depunerea jurământului, a doua oară l dezbaterea pe proiectul de buget. De asemenea, este deja co-semnatar la o propunere legislativă -  pentru completarea Legii nr.307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, care se află pe agenda Senatului.

 

Lucian Bode, deputat PNL

 

Lucian Bode este deja deputat cu experienţă, astfel că în acest mandate a obţinut şefia comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor. În numai o lună de zile din noua sesiune parlamentară, Lucian Bode a luat cuvântul în plen de nouă ori în şase şedinţe şi a semnat o moţiune de cenzură împotriva cabinetului Grindeanu. De asemenea, are şi trei propuneri legislative înregistrate: Propunere legislativă pentru completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011; Propunere legislativă pentru abrogarea Ordonanţei de urgenţă nr.13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală şi Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici * Republicată şi a Hotărârii de Guvern nr.611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici.  Totodată, ca preşedinte al comisiei pentru transporturi şi infrastructură, deputatul Lucian Bode are înregistrate două declaraţii de presă şi un comunicat de presă, pe teme ce ţin de infrastructura de transporturi.

 

Iuliu Nosa, deputat PSD

 

Iuliu Nosa este la al patrulea mandat de deputat şi a fost ales vicepreşedinte al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci. Are înregistrată o singură luare de cuvânt în plen, la depunerea jurământului.  Potrivit căsuţei electronice de pe site-ul Camerei Deputaţilor, nu are depuse încă proiecte legislative sau alte activităţi menţionate.

 

Seres Denes, deputat UDMR

 

Seres Denes este cel mai vechi parlamentar sălăjean, activând în Parlamentul României din 1992.  A fost din nou ales chestor al Camerei Deputaţilor din partea UDMR. Activitatea sa parlamentară  însumează două luări de cuvânr în plen (inclusiv depunerea jurământului),  două luări de cuvânt în Biroul Permanent al Camerei, în două şedinţe diferite, precum şi o declaraţie politică privind "situaţia micilor silvicultori din România în urma adoptării Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 51/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice".  Totodată şi-a pus semnătura pe două proiecte legislative: Propunere legislativă pentru modificarea alin.(3) al art.1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice şi Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011.

 

Vasile Cristian Lungu -  senator PMP

 

Vasile Cristian Lungu se află la primul său mandat de parlamentar. A fost ales secretar al comisiei economice, pentru industrii şi servicii. Deşi este la început, Lungu a avut deja şapte intervenţii în două şedinţe. De asemenea, şi-a pus semnătura pe acelaşi proiect de lege pe care l-a semnat şi colegul său de partid, deputatul Liviu Balint: pentru completarea Legii nr.307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor.

 

Gheorghe Pop -  senator PSD

 

Gheorghe Pop este la al treilea mandate de senator şi are un început de sesiune destul de consistent. A fost ales vicepreşedinte al comisiei pentru egalitatea de şanse şi o singură luare de cuvânt în plen, la depunerea jurământului. În schimb, are depuse o întrebare şi o interpelare la adresa propriului guvern.  La acestea se adaugă cinci semnături pe cinci proiecte legislative:  pentru modificarea Legii nr.85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, pentru modificarea şi completarea art.6 din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, privind modificarea şi completarea Legii nr.145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, pentru modificarea Legii cadru nr.284/2010 actualizată la 23 octombrie 2014 şi privind modificarea şi completarea Legii nr.550 din 29 noiembrie 2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei