Marţi , 13 Martie 2018

Acţiune de control! Pentru 37 de maşini au fost retrase certificatele de înmatriculare

 Poliţiştii rutieri împreună cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român au desfăşurat în perioada 1 ianuarie-28 februarie două acțiuni pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

Echipele de control au verificat buna funcţionare a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie a autovehiculelor, a instalaţiei de iluminare şi semnalizare, precum şi reglajul acesteia. De asemenea, poliţiştii au verificat concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, precum şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 84 de sancţiuni contravenţionale şi au retras 37 de certificate de înmatriculare. Totodată, pentru defecțiuni grave la mecanismul de frânare și sistemul de direcție au reținut în vederea suspendării trei premise de conducere.

Pentru siguranța călătoriilor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj recomandă atenţie la data de expirare a inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului . Riscaţi enorm dacă circulaţi cu defecţiuni ale mecanismului de frânare, ale sistemului de direcţie, precum şi a instalaţiei de iluminare și semnalizare. Verificați valabilitatea poliţei de asigurare obligatorie pentru răspundere civilă auto”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Sălaj. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

14 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Capricorn
14 Decembrie 2018
Citeşte mai mult