Luni , 29 Mai 2017

Acte fiscale în format electronic pentru firmele sălăjene

Din 1 iunie, persoanele juridice şi entităţile fără personalitate juridică vor putea opta pentru a primi actele de la Finanţe în format electronic.

La ora actuală, persoanele fizice pot intra în posesia actelor fiscale şi prin accesarea serviciului „Spaţiul Privat Virtual”, care permite comunicarea prin mijloace administrative fiscale emise în formă electronică a actelor administrative fiscale şi a altor documente ermise de ANAF. Din iunie, acest serviciu va fi disponibil şi persoanelor juridice, precum şi entităţilor fără personalitate juridică, comunică Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Sălaj prin intermediul unui comunicat de presă. Pentru a se identifica, persoanele au nevoie de certificate calificate, informează ANAF.

Pot face obiectul comunicării prin Spaţiul Privat Virtual următoarele informaţii: declaraţii fiscale, cereri adresate Ministerului Finanţelor Publice/Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală pentru obţinerea unor informaţii sau documente în legătură cu situaţia fiscală personală, acte administrative fiscale, acte de executare şi alte acte emise de Ministerul Finanţelor Publice/Agenţia Naţională, documente sau acte emise de Ministerul Finanţelor Publice la cerere, registrul documentelor electronice comunicate în ultimii doi ani, informaţii referitoare la istoricul acţiunilor, precum şi cu privire la obligaţiile de plată  livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional, conform datelor preluate din declaraţiile informative 394, precum şi informaţii rezultate ca urmare a analizei de risc, în vederea înştiinţării contribuabililor în scopul conformării voluntare.

De reţinut că în cazul utilizării Spaţiului Privat Virtual nu se mai utilizează altă modalitate de comunicare a actului administrativ fiscal.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

13 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei