Joi , 12 Septembrie 2019

Accident în Aghireș

 În acest an, pe raza județului Sălaj s-au înregistrat 22 de accidente de circulație în care autorii au părăsit locul faptei fără încuviințarea Poliției sau a procurorului, aceștia fiind identificați ulterior. Evenimentele rutiere au fost soldate cu un mort, 10 răniți grav și 16 răniți ușor.

 
Ultimul eveniment rutier de acest gen s-a produs miercuri dimineața, pe Drumul Județean 191 C, în Aghireș, victima fiind un bărbat din Meseșenii de Jos. Din primele cercetări efectuate de polițiști s-a stabilit un șofer de 59 ani din aceeași comună, în timp ce conducea autoturismul, a efectuat o manevră de depășire neregulamentară, moment  în care l-a acroșat pe bărbatul care se deplasa cu turma de bovine pe partea stângă a drumului. În urma impactului acesta din urmă a fost rănit ușor.  După producerea evenimentului, șoferul a părăsit locul faptei fără încuviințarea Poliției, fiind identificat ulterior.
Ambii participanți la trafic au fost testați cu alcooltestul. În cazul șoferului a rezultat o valoare de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar victima avea o valoare de  de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunile de părăsirea locului accidentului și vătămare corporală din culpă. Cercetările continuă pentru administrarea întregului probatoriu în cauză.
 
Oamenii legii avertizează că părăsirea locului accidentului reprezintă infracțiune și se pedepsește cu închisoare.
"Conform art. 338, din Codul Penal, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului atunci când în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale; conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului; conducătorul autovehiculului cu regim de circulaţie prioritară anunţă de îndată poliţia, iar după terminarea misiunii se prezintă la sediul unităţii de poliţie, sau când victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie", spun polițiștii.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

17 Ianuarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Leu
17 Ianuarie 2020
Citeşte mai mult