Vineri , 8 Februarie 2019

Accident aviatic Emiliano Sala

Tragedia în care şi-au pierdut viaţa doi oameni, inclusiv atacantul Emiliano Sala, şi-a derulat un nou episod. În ciuda temerilor conform cărora recuperarea corpului descoperit în avionul prăbuşit în Canalul Mânecii nu va mai avea loc au fost infirmate miercuri. Echipa desemnată să continue operaţiunile a încheiat cu succes recuperarea unuia dintre cei doi oameni care se aflau în avion în momentul prăbuşirii. Deocamdată nu se ştie dacă este vorba despre fotbalistul Emiliano Sala sau de pilotul David Ibbotson. S-a încercat și scoaterea la suprafaţă a avionului, însă vremea rea a dus la întreruperea acţiunii. A fost recuperat corpul care apare pe imaginile transmise de robotul subacvatic (ROV). Corpul, neindentificat oficial încă, dar scos din apă „în cel mai demn mod posibil”, a fost transportat pe Insula Portland şi remis legistului din Dorset. De asemenea, departamentul britanic de Investigare a Accidentelor Aviatice (AAIB), a încercat să ridice de pe fundul mării întreaga epavă, dar operaţiunile au fost abandonate din cauza vremii nefavorabile. Familiile fotbalistului Emiliano Sala şi pilotului David Ibbotson sunt ţinute la curent cu evoluţia operaţiunilor de recuperare.

„În mod tragic, o persoană este vizibilă în epavă, pe imaginile video transmise de ROV (Remotely Operated Vehicle, submarin telecomandat). AAIB ia în considerare paşii următori, consultându-se cu familiile pilotului şi pasagerului şi cu poliţia”, anunţaseră luni oficialii britanici de la AAIB.

Epava avionului în care se aflau fotbalistul argentinian Emiliano Sala şi pilotul David Ibbotson a fost găsită duminică, pe fundul Canalului Mânecii.

Avionul de tip Piper Malibu, în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala, a fost dat dispărut la 21 ianuarie, în timp ce se afla deasupra Canalului Mânecii, după ce a pierdut contactul cu controlorii de trafic. Sala se întorcea la Cardiff, pentru a se alătura echipei la care fusese transferat, după o scurtă vizită la Nantes, unde a călătorit cu acelaşi aparat pentru a-şi lua la revedere de la foştii lui colegi. Căpitanul echipei Nantes a reuşit calificarea în „sferturile” Cupei Franţei, după 2-0 cu Toulouse, meci la care bunul prieten al lui Sala, Nicolas Palois, a purtat tricoul cu numărul 9, în memoria lui Emiliano: „Am decis să-l port pentru Emi, însă rămâne al lui pentru totdeauna”, a spus Palois.

Salajeanul TV

Meteo

18 August 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Leu
18 August 2019
Citeşte mai mult