Miercuri , 5 Iunie 2019

Absolvenții de liceu se pot înscrie la AJOFM

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj informează absolvenții promoţiei anului 2019 că, în termen de 60 de zile de la absolvire, sunt aşteptaţi  să se înregistreze în evidenţele instituţiei pentru a beneficia de o serie de servicii în scopul integrării acestora pe piaţa forţei de muncă.
Astfel, absolvenţii instituțiilor de învățământ care se înregistrează în evidenţa agenţiei pentru ocuparea forței de muncă în raza cărora își au domiciliul, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă beneficiază de servicii de informare şi consiliere profesională, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesională, precum şi de facilităţi financiare.
În acest sens, ei trebuie să depună la dosar următoarele documente: actul de identitate în original şi copie, certificat de naştere/căsătorie în original şi copie, actele de studii şi de calificare sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii, în original şi copie, adeverinţa medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale și adeverință de la administrația financiară cu veniturile realizate.
Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.
În cazul absolvenţilor de liceu, indiferent dacă a fost sau nu promovat examenul de Bacalaureat, termenul de 60 de zile începe în 1 iunie. Elevii care nu au situaţia școlară încheiată la toate materiile se pot înregistra în evidențele agenției în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigență, dată  înscrisă în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei