Marţi , 9 Mai 2017

A patra reprezentaţie "Străini în Noapte" la Zalău

Luni, Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău a fost gazda unui spectacol excepţional în regia maestrului Radu Beligan. Piesa “Străini în Noapte îi are ca protagonişti pe binecunoscuţii actori Florin Piersic şi Medeea Marinescu.

Printr-un joc actoricesc remarcabil şi o interpretare fără cusur, binecunoscutul şi îndrăgitul actor Florin Piersic şi unica Medeea Marinescu i-au purtat pe pasionaţii de teatru într-un carusel al emoţiilor în piesa de teatru Străini în Noapte în regia maestrului Radu Beligan.

Numită iniţial Montagne Russe, şi scrisă de autorul Eric Assous, piesa a fost jucată pentru prima dată în Franţa şi l-a avut ca protagonist pe celebrul actor de film Alain Delon. Impresionat de paleta de trăiri şi dinamica piesei, Maestrul Radu Beligan a decis să prezinte piesa şi publicului din România, însă cu un alt nume, care este de altfel un laitmotiv al spectacolului: Străini în Noapte.
“În aceast
ă piesă Florin Piersic joacă rolul lui Pierre, un bărbat în floarea vârstei care după o noapte petrecută într-un bar este condus acasă de Julietta (Medeea Marinescu), o femeie frumoasă și tânără. Ea știe cine este el și tocmai de aceea și-a propus să-l însoțească în apartamentul lui, iar el este cel care află în acea seară un lucru care îi va schimba viața. Dar până la dezvăluirea marelui secret, Julietta mărturisește mai întâi că este prostituată și îi cere bani, apoi că de fapt este reporter și că face cercetări pentru următorul articol, însă aceste întorsături de situație sunt menite să ne dezvăluie cine sunt cele două personaje cu adevărat.”
Odată cu acest spectacol care are peste opt ani de zile, mult îndrăgitul maestru “
Mărgelatu” a revenit pe scena teatrului. Luni seara a fost cea de-a patra oară când pasionaţii de teatru din Zalău au avut ocazia să vizioneze această piesă, după cum ne-a mărturisit binecunoscutul actor Florin Piersic. La remarcabilul spectacol, au participat oficialităţi locale şi judeţene, dar şi fostul premier Dacian Cioloş, care a fost invitat chiar de către artist, după cum a precizat actorul într-un interviu.

La finalul reprezentanţiei, actorul Florin Piersic i-a dăruit fostului premier Dacian Cioloş un trandafir galben. Prin gestul său, marele actor a făcut aluzie la unul dintre cele mai cunoscute filme din seria Mărgelatu numit “Trandafirul Galben”.

Spectacolul Străini în Noapte este o comedie romantică cu răsturnări de situație, minciună, seducție și o lecție despre cum timpul ne schimbă, apreciază criticii de specialitate.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

14 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Săgetător
14 Decembrie 2018
Citeşte mai mult