Luni , 12 Iunie 2017

A murit Gheorghe Guşet, multiplul campion balcanic la aruncarea greutăţii

Gheorghe Guşet, multiplul campion balcanic la aruncarea greutăţii, a încetat din viaţă în noaptea de duminică spre luni la doar 49 de ani.

Fostul sportiv a fost operat zilele trecute la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, după ce în cursul zilei de joi, 8 iunie, i s-a făcut rău şi a fost resuscitat de către soţia sportivului, Lorena Boberschi şi o altă persoană.

Vestea tragică a fost comunicată de către soţia sportivului luni dimineaţa:

"Acum câteva minute a pierdut bătălia cu viaţa.Se pare că Dumnezeu a avut alte planuri cu tine.Îţi mulţumesc pentru toţi cei 21 de ani petrecuți împreună,pentru tot ce am realizat împreună în viaţă şi în sport! Ţi am promis că voi fi lângă tine mereu si am fost pînă în ultimul moment al vieții tale. Tu mi ai promis înainte de operatie ca te întorci la mine..E prima dată când tu nu te ţii de cuvânt..Te iubesc,aşa cum nu am iubit pe nimeni altcineva si nimeni niciodată nu te va înlocui în inima mea!!Drum lin, dragostea mea!Dumnezeu să te odihnească în pace, iubirea vieții mele!"

Multiplu campion la aruncarea greutăţii, Gheorghe Călin Guşet s-a născut în 28 mai 1968 în comuna Buciumi. Gheorghe Guşet şi-a început activitatea competiţională destul de devreme şi a ajuns să domine încă de la vârsta junioratului competiţiile interne dar şi cele balcanice.

Ca senior, Gheorghe Guşet nu a fost învins în competiţiile interne din România, iar recordurile sale naţionale stabilite atât la categoria juniori cât şi la tineret şi seniori dăinuie de ani buni: 17 metri şi 61 de centimetri - la juniori, 19 metri şi 71 de centimetri - la tineret, respectiv 20 de metri şi 84 de centimetri în competiţia seniorilor, sunt performanţe care după evoluţia din ultimi ani a atleţilor români par greu de egalat.

Cariera sa de sportiv s-a întrerupt din cauza unei boli crunte. În 2008, Gheorghe Guşet a fost diagnosticat cu insuficienţă renală, având nevoie urgentă de transplant renal. Au urmat momente cumplite pentru “Marele Guşet”, dar şi pentru cea care-i era alături, Lorena Boberschi, soţia şi fosta sa antrenoare. Transplantul a fost efectuat la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj-Napoca, operaţia durând aproximativ patru ore. Cel care avea sa-i doneze lui Guşet rinichiul a fost un tânăr de numai 21 de ani, din Bucuresti, aflat în moarte cerebrală. Guşet avea să câştige cea mai importantă competiţie, concursul cu viaţa, însă problemele au reapărut în urmă cu câţiva ani, iar “greul” zălăuan a fost nevoit să “viziteze” tot mai des spitalele din Zalău şi Cluj-Napoca.

 

Gheorghe Guşet a devenit campion naţional la aruncarea greutăţii între anii 1990 şi 2007, de 16 ori campion balcanic, de cinci ori medaliat cu aur la Cupa Europei, a participat la opt ediţii ale Campionatelor Europene şi de cinci ori la Campionatele Mondiale, obţinând în 2006 locul cinci la Campionatul Mondial de la Moscova (cea mai bună clasare a tuturor timpurilor a unui aruncător român de greutate), iar de trei ori a participat la Jocurile Olimpice (Barcelona 1992, Sydney 2000 şi Atena 2004).

Până la aflarea acestei vești tragice Gheorghe Guşet era antrenor de atletism la CSM Zalău.

Sportivul Gheorghe Guşet va fi condus pe ultimul drum miercuri la ora 13.00. Slujba de înmormântare va avea loc miercuri, la ora 13.00 la Capela Ortodoxă din Zalău. Dumnezeu să îl odihnească în pace!

 

Salajeanul TV

Meteo

26 Septembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Fecioara
26 Septembrie 2018
Citeşte mai mult