Vineri , 2 Noiembrie 2018

A intrat în vigoare Ordonanţa de Urgenţă care reduce TVA pentru servicii hoteliere şi de catering

Ordonanţa de Urgenţă prin care se reduce cota TVA la 5% pentru cazarea la hotel, serviciile de catering şi pentru parcurile de distracţii, adoptată de Executiv în data de 4 octombrie, a intrat în vigoare ieri, 1 noiembrie.

Potrivit aceluiași act normativ, primăriile pot obţine împrumuturi de până la 450 de milioane de lei pentru furnizarea de apă caldă şi căldură în sezonul rece.

Ordonanţa de Urgenţă se referă şi la turismul balnear, şi elimină cota redevenţei pentru apa geotermală şi apa minerală pentru consum.

„A fost aprobată o OUG prin care se reduce cota taxei pe valoarea adăugată pentru turism şi activităţile conexe şi sunt prevăzute mai multe măsuri pentru încurajarea conformării voluntare a contribuabililor şi modalităţi de sprijin a autorităţilor locale. Prin actul normativ se propune ca începând cu data de 1 noiembrie să se extindă aplicarea cotei reduse de TVA de 5 la sută pentru: cazarea la hotel sau în locaţii asemănătoare, precum şi pentru camping, serviciile de catering, cu excepţia băuturilor alcoolice, altele decât berea, parcuri de distracţii şi reacreative. Această măsură are ca scop promovarea turismului, reducerea evaziunii fiscale, creşterea consumului intern şi stimularea creşterii economice”,  afirma purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, în 4 octombrie, după şedinţa de Guvern.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

18 Aprilie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Săgetător
18 Aprilie 2019
Citeşte mai mult