Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Miercuri , 12 Februarie , 2020

A început repartiţia biletelor de tratament

de Alina Rad

Pentru anul 2020, prin sistemul organizat şi administrat de Casa Naţională de Pensii Publice, vor fi asigurate cel mult 60 de mii de bilete de tratament balnear, anunţă autorităţile.

Pentru prima serie, în Sălaj au ajuns  90 bilete în staţiunile 1 Mai, Bizuşa, Buziaş, Covasna, Moneasa şi Geoagiu cu începere din 17, 18, 19 şi 20 februarie, în funcţie de staţiune.

De menţionat că  pentru prima serie nu se va face repartiţia automată în funcție de punctaj.

Până în prezent, pentru acest an, în  Sălaj  au fost depuse 1.011 cereri privind acordarea de bilete de tratament. Persoanele care au depus cerere şi care fac dovada îndeplinirii condiţiilor prevăzute de lege se pot adresa Casei Judeţene de Pensii în vederea eliberării unui bilet din cele disponibile la momentul solicitării.

Biletele pentru prima serie se pot ridica de la sediul instituției până în data de 14 februarie, între orele 8.00 -14.00, iar vineri între orele 8.00-13.00.

Biletele de tratament se eliberează personal titularului sau unei alte persoane desemnate de către titular prin procură autentificată. La eliberarea acestora, beneficiarii vor prezenta adeverinţă eliberată de către angajator cu câştigul brut aferent lunii anterioare repartiţiei, precum şi biletul de trimitere formular cu regim special de la medicul de familie sau medicul de specialitate (copie şi original).

Sejurul asigurat printr-un bilet de tratament este de 16 zile şi include cazarea, trei mese pe zi şi tratamentul pentru 12 zile.