Joi , 12 Aprilie 2018

A început cea de a doua etapă de înscriere la şcoală

 Joi, 12 aprilie, a început a doua etapă de înscriere în învățământul primar, rezervată copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ după prima etapă. În şcolile din Sălaj au rămas 414 locuri disponibile.

Pentru anul şcolar 2018-2019, în judeţul Sălaj, au fost aprobate 121, 51 clase pregătitoare, respectiv 2345 locuri. După prima etapă de înscriere, au fost înscrişi 1931 elevi şi au rămas 414 locuri libere pentru etapa a doua de înscriere (12-18 aprilie 2018).

 

Unde există locuri libere în şcolile din Zalău

Doar două dintre unităţile de învăţământ au reuşit să-şi ocupe toate locurile după prima etapă de înscrieri. Este vorba despre Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” şi Şcoala „Gheorghe Lazăr”, după cum a precizat Marcel Lucaciu, într-o conferinţă de presă. La învăţământul cu predare în limba română, mai există 11 locuri libere la Liceul cu Program Sportiv “Avram Iancu” Zalău, 19 la Liceul de Artă “Ioan Sima”, 11 la Liceul Ortodox „Sfântul Nicolae”, trei la Şcoala Gimnazială „Corneliu Coposu”, cinci la Şcoala Gimnazială „Iuliu Maniu”, 20 la Şcoala Gimanzială „Mihai Eminescu”, 22 la Şcoala Gimnazială „Porolissum”.

 

Precizări privind a doua  etapă de înscriere în clasa pregătitoare

Părinții copiilor care nu au fost cuprinși într-o unitate de învățământ în prima etapă de înscriere sau care nu au participat la această etapă, completează o nouă cerere tip de înscriere în a doua etapă, pe locurile disponibile.

Cererile se completează doar pentru unitățile de învățământ  pentru care există locuri disponibile. Unitățile de învățământ care nu mai au locuri disponibile nu pot primi cereri-tip de înscriere în învățământul primar în a doua etapă, iar opțiunile on-line pentru aceste unități vor fi respinse de aplicația informatică.

În cererea tip de înscriere pentru etapa a doua, părinții vor completa, în ordinea descrescătoare a preferințelor, maxim trei opțiuni pentru unitatea de învățământ la care mai există locuri disponibile.

 

Realizarea înscrierii (12-18 aprilie 2018)

Părinții depun cererea online sau la secretariatul școlii aflate pe prima poziție din cele trei opțiuni  exprimate pentru a doua etapă.

Completarea cererilor tip de înscriere se face, în perioada 12-18 aprilie 2018, prin introducerea în aplicația informatică a datelor furnizate de părinte.

Validarea cererii tip de înscriere se face la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție din cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, în prezența părintelui și a cel puțin unui membru  din comisia de înscriere, după procedura menționată de metodologie.

 

Soluționarea la nivel de unitate a cererilor de înscriere (18-20 aprilie 2018)

După încheierea perioadei de completare și validare a cererilor-tip de înscriere depuse pentru a doua etapă de înscriere, unitățile de învățământ analizează și soluționează cererile părinților, pe baza criteriilor generale și a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile.

La încheierea operațiilor menționate, conform calendarului înscrierii, se afișează lista candidaților înmatriculați la fiecare unitate de învățământ.  (23 aprilie 2018)

Comisia județeană asigură cuprinderea în clasa pregătitoare a copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ, în funcție de opțiunile părinților, de numărul de locuri disponibile și de criteriile de departajare.

Ocuparea locurilor disponibile se face în ordinea stabilită prin aplicarea criteriilor de departajare generale și specifice.

În situații excepționale, comisia județeană poate decide repartizarea copiilor în clase, cu depășirea numărului maxim de elevi prevăzut de lege.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

26 Aprilie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei