Luni , 22 Mai 2017

A început campania "Igiena mâinilor salvează vieţi"

Luni dimineaţa, Direcţia de Sănătate Publică Sălaj a organizat o conferinţă de presă în cadrul campaniei mondiale anuale Salvează Vieţi, Igiena Mâinilor, coordonată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. La această conferinţă au participat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj - Ligia Marincaş, directorul organizaţiei non-guvernamentale „Crucea Roşie”, Filiala Sălaj, Lorena Filip, directorul de Îngrijiri Medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Ramona Marincaş şi specialiştii din Marea Britanie, membri în conducerea Societăţii de prevenire a infecţiilor Carole Hallam, Gary Thirkell şi Tracey Corner.

Cu prilejul conferinţei de presă, specialiştii din Marea Britanie au declarat că „an de an, Zalăul oferă un exemplu pozitiv în ceea ce priveşte campaniile pentru igiena mâinilor, fiind un promotor al îngrijirii sigure şi al prevenirii infecţiilor nozocomiale”.

De asemenea, specialiştii englezi au anunţat că la Conferinţa de Sterilizare, care a avut loc săptămâna precedentă în Zalău, au lansat campania „My Name Is” („Numele meu este”). Această campanie a fost lansată de Kate Granger, un cadru medical care a fost bolnav de cancer. Iniţiativa are ca scop dezvoltarea unei legături între personalul medical şi pacienţi, o legătură umană bazată pe încredere. Astfel, potrivit specialiştilor englezi, dacă staff-ul medical se prezintă fiecărui pacient, se asigură un respect al demnităţii pacienţilor. Proiectul lansat de specialiştii englezi s-a bucurat de aprecierea cadrelor medicale din Zalău, motive pentru care specialiştii englezi au declarat că „se bucură că Zalăul a îmbrăţişat cu căldură această iniţiativă şi se angajează în lupta de a o pune în practică”.

La finalul conferinţei de presă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj a transmis, la solicitarea reprezentanţilor media, că stocul de vaccin este asigurat pentru următoarea perioadă pentru toţi copiii, inclusiv cei restanţieri. Totodată, specialiştii englezi au împărtăşit jurnaliştilor o experienţă de bună practică în ceea ce priveşte vaccinarea, respectiv modul în care a decurs campania de vaccinare pentru gripă adresată cadrelor medicale. O modalitate eficientă de susţinere a campaniilor de vaccinare este promovarea poveştilor de succes şi transmiterea exemplelor de bună practică prin intermediul personalităţilor.

După conferinţa de presă, specialiştii din Marea Britanie au expus în faţa celor 40 de asistenţi comunitari şi mediatori sanitari din judeţ aspecte privind importanţa îngrijirii mâinilor şi a dezvoltării unei relaţii de încredere prin prezentarea numelui în cadrul şedinţei lunare de instruire coordonate de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj. Ulterior, cunoştinţele acumulate vor fi diseminate de asistenţii comunicatori şi mediatorii sanitari în comunităţile în care activează.

Comentariile celorlalți

- pe 26.05.2017 la 12:21
Felicitari!
. pe 26.05.2017 la 09:56
Aceasta Campanie ,,Maini curate' trebuie facuta cunoscuta in toate ABC-urile din oras si judet. Ar trebui sa mearga inspectorii DSP mai des in controale prin aceste magazine de cartier sa vada cum vanzatoarele pun banii peste hartia, care este apoi folosita la impachetatul mazelurilor.Unele, de manusi nici nu au auzit .... sun gata sa te scoata afara daca...,,,indraznesti' sa faci referire la acest aspect. Ne miram apoi de valulul pacientilor cu diferite afectiuni din cauza bacteriilor si virusilor contactati in acest fel.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Iunie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop