Joi , 1 Noiembrie 2018

900 de copii din Sălaj vor primi „Prima Carte pentru acasă”

În cadrul programului pilot „Fiecare copil merită o poveste” 900 de copii din mediul rural din Sălaj vor fi încurajaţi să citească. Programul, derulat de Asociația OvidiuRo, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, îşi propune creșterea calității educației preșcolare în mediile defavorizate prin implementarea, la nivel județean, a programului pilot de lectură în grădinițe „Fiecare copil merită o poveste”.

Profesorii de învățământ preșcolar din satele sălăjene vor beneficia de centre de bibliotecă pentru sala de grupă, puse la dispoziție de asociație. Până acum, în cadrul programului au fost organizate sesiuni de training pentru profesori din învățământul preșcolar - metodiști și responsabili de cercuri pedagogice care, pe bază de voluntariat, au devenit ei înșiși formatori în tehnici de predare centrate pe dezvoltarea limbajului – pentru toți cei aproximativ 500 de profesori de învățământ preșcolar din județ.

La nivel național, până la finalul anului 2019, prin programul pilot „Fiecare copil merită o poveste”, OvidiuRo va implementa 400 de centre de bibliotecă adaptate vârstei preșcolare, va forma 35.000 de profesori în metode de dezvoltare a comunicării orale și a premiselor citirii și scrierii folosind cărți ilustrate, inclusiv un kit de literație pentru fiecare profesor și va distribui 260.000 de cărți ilustrate pentru copiii din mediul rural, prin proiectul „Prima mea Carte”.

„După mulți ani de intervenții la firul ierbii, cea mai importantă concluzie este că avem nevoie să punem bazele unei infrastructuri sustenabile pentru educație preșcolară de calitate pentru toți copiii, în special în mediul rural. (…) Intenționăm să transformăm acest program-pilot în politică publică, pentru stimularea lecturii în grădinițe”, spune Maria Gheorghiu, cofondator Asociația OvidiuRo.

La nivelul fiecărui județ, programul

În cadrul programului pilot „Fiecare copil merită o poveste” 900 de copii din mediul rural din Sălaj vor fi încurajaţi să citească. Programul, derulat de Asociația OvidiuRo, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județ

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

16 Iunie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Taur
16 Iunie 2019
Citeşte mai mult