Luni , 10 Septembrie 2018

86 de eroi au fost comemorați la Treznea

Victimele masacrului din luna septembrie a anului 1940 din localitatea Treznea au fost comemorate duminică, 9 septembrie, la Monumentul Eroilor din localitate, eveniment în cadrul căruia a fost adus un pios omagiu celor care s-au jertfit pentru patrie, iar în semn de respect, cei prezenți  au depus jerbe şi coroane de flori.  În acest context, a fost distribuit și suplimentului revistei de cultură „Caiete Silvane”, intitulat „Eroii sălăjeni şi faptele lor”, ediție ce reuneşte cele mai bune eseuri de la concursul cu acelaşi nume, ajuns în acest an la cea de-a IX-a ediţie. De asemenea, „Caravana Unirii", organizată de Biblioteca Judeţeană Sălaj, a fost prezentă pentru a purta un mesaj de Unire și dragoste de neam și țară.

La eveniment au participat oficialităţi locale şi judeţene, veterani de război şi reprezentanţi ai partidelor politice, alături de sute de localnici pentru a marca  împlinirea a 78 de ani de la masacrul de la Treznea, din 9 septembrie 1940, când 86 de oameni au fost ucişi de trupele horthyste.

Un eveniment similar va fi organizat la sfârșitul acestei săptămâni,  vineri, 14 septembrie, de ora 12,00, la  Cimitirul Eroilor din Ip.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

23 Iulie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Peşti
23 Iulie 2019
Citeşte mai mult