Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Marţi , 7 Februarie , 2017

80 de miliarde de lei pentru oile sălăjene

de Cioban Smaranda

Sălajul ocupă locul întâi pe ţară în ceea ce priveşte fondurile acordate de Uniunea Europeană pentru ameliorarea rasei. Astfel, în anul 2017, crescătorii de ovine din Sălaj vor încasa peste de 80 miliarde de lei din bani europeni  pentru lucrări tehnice, ca urmare a activităţilor de control efectuate de Asociaţia Crescătorilor de Ovine Ovis Sălaj.

La ora actuală, Sălajul este judeţul cu cel mai mare efectiv de ovine în control pe ţară. În urma controalelor efectuate, în 2017, crescătorii de ovine din Sălaj vor primi peste 80 de miliarde de lei de la Uniunea Europeană. Necesitatea controalelor şi beneficiile pe care fermierii crescători de ovine din Sălaj le pot avea în urma accesării fondurilor europene au fost aduse la cunoştinţa acestora de Asociaţia Crescătorilor de Ovine Ovis Sălaj, al cărei preşedinte este Nicolae Ţap, unul dintre vicepreşedinţii Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Ovine Romovis. Poziţia de membru în conducerea Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Ovine Romovis îi permite Preşedintelui Crescătorilor de Ovine Ovis Sălaj să transmită crescătorilor de ovine din Sălaj informaţii actualizate cu privire la regulamentele europene şi naţionale în domeniu şi să aducă îmbunătăţiri în ceea ce priveşte aspectele legislative de interes pentru crescătorii de ovine, inclusiv cu privire la regulamentele europene.

Precizăm că Asociaţia Ovis Sălaj are ca obiective principale susţinerea crescătorilor de ovine, încurajarea fermierilor în aplicarea strategiilor de sporire a producţiilor prin urmărirea performanţei în direcţia dorită de fermier şi valorificarea produselor obţinute de crescătorii de ovine.