Marţi , 16 Ianuarie 2018

79 de şcoli din Sălaj, implicate într-un concurs privind consumul de lapte

 În ceea ce priveşte măsurile educative ce însoţesc distribuţia de lapte şi produse lactate, toate clasele din învăţământul primar sălăjean, de la clasa pregătitoare până la clasa a IV-a, în total 79 de şcoli şi 11. 292 de elevi, vor participa la Concursul “Consumul de lapte în ochii elevilor”.

Concursul îşi propune educarea elevilor, precum şi sensibilizarea părinţilor pentru a susţine şi promova consumul lapte şi de produse lactate autohtone promovând un stil de viață sănătos şi respectul faţă de viaţa personală, sănătatea proprie şi a celorlalţi. Potrivit Regulamentului acestui Concurs, fiecare unitate de învăţământ, care are în subordine clase primare, va organiza un concurs de desene, având ca tematică beneficiile oferite de consumul de  lapte, produse lactate şi alimentaţia sănătoasă, o degustare de miere, precum şi activităţi de grădinărit la nivelul şcolii. Vor participa la concurs toţi elevii claselor Pregătitoare şi ai claselor I-IV din unitatea de învăţământ. Concursul va avea loc în intervalul 22-26 Ianuarie 2018.

Comisia de concurs din fiecare unitate de învăţământ cu personalitate juridică va elabora criteriile de jurizare şi selecţie a câştigătorilor, astfel încât în fiecare şcoală să se acorde trei premii şi trei menţiuni.

Premiile vor consta în cărţi de colorat, acuarele, pensule, creioane colorate, carioci. Toţi elevii claselor Pregătitoare şi ai claselor I-IV din unităţile de învăţământ implicate vor participa la o degustare de miere organizată în şcoală şi vor primi mici stimulente: cărţi de colorat şi creioane colorate, care să aibă legătură cu obiectivele programului. La sfârşitul concursului se vor organiza activităţi de grădinărit la nivelul şcolii.

Toate premiile şi stimulentele acordate elevilor, precum şi mierea necesare celor două activităţi de degustare, vor fi achiziţionate din bugetul de concurs şi vor fi livrate unităţilor de învăţamânt în timp util.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

12 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Berbec
12 Decembrie 2018
Citeşte mai mult