Marţi , 25 Iulie 2017

68 de cazuri de rujeolă în Sălaj. Autorităţile iau măsuri pentru limitarea epidemiei

De la izbucnirea epidemiei, în Sălaj au fost raportate 68 de cazuri de rujeolă, dintre care 62 au fost înregistrate în mediul rural. Pentru a preveni răspândirea rujeolei, Direcţia de Sănătate Publică Sălaj desfăşoară campanii de vaccinare în comunităţile vulnerabile.

La nivel naţional au fost confirmate peste 8000 de cazuri de rujeolă, fapt pentru care autorităţile au implementat un plan de măsuri de limitare a epidemiei în fiecare judeţ. În judeţul Sălaj, prefectul a transmis o circulară autorităţilor locale din judeţ pentru a se implica în campania de vaccinare împotriva rujeolei, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, Ligia Marincaş în conferinţa de presă organizată marţi..

 În judeţul Sălaj până la această dată au fost confirmate 68 de cazuri, dintre care 6 au fost înregistrate în mediul urban , iar 62 în mediul rural. Boala afectează toate grupele de vârstă până la 44 de ani. Cazurile au evoluat în anumite localităţi: Zalău, Şimleu Silvaniei, Valcău, Racâş-Hida, Plopiş, Buciumi, Chieşd, Sînmihaiu-Almaşului-Bercea. Nu s-au înregistrat decese. În momentul de faţă, cinci sunt internaţi cu evoluţie favorabilă”, a continuat Ligia Marincaş.

Totodată, în videoconferinţa organizată în 18 iulie, autorităţile centrale au solicitat prefecturilor mobilizarea reprezentanţilor administraţiei locale. Ca atare, prin ordin al prefectului s-a constituit grupul de lucru pentru analiza referitoare la creşterea numărului de îmbolnăviri cu rujeolă în judeţul Sălaj şi formularea de propuneri pentru creşterea acoperirii vaccinale în vederea îmbunătăţirii stării de sănătate a populaţiei. În alcătuirea grupului s-a avut în vedere cuprinderea acelor membri care să intervină activ în campania de vaccinare, reprezentanţi  ai Instituţiei prefectului , ai Consiliului Judeţean, ai personalului medical din UPU-SMURD şi unităţile sanitare cu paturi din judeţ, ai Asociaţiei Medicilor de Familie, ai Patronatului Medicilor de Familie, ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj.

În cadrul primei întâlniri a grupului de lucru desfăşurate luni, s-a avut în vedere ca intregul personal convocat sa se implice în activităţile de mobilizare a copiilor nevaccinaţi, de informare si de administrare a vaccinului ROR. În paralel, DSP Sălaj a mobilizat întregul personal pentru colaborarea cu toţi medicii de familie şi de medicină şcolară în vederea intensificării acţiunilor de promovare, mobilizare şi vaccinare a copiilor de pe lista de asiguraţi precum şi a copiilor identificaţi a fi neînregistraţi la un medic de familie, a transmis directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj. De asemenea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj Ligia Marincaş a transmis că 3000 din cele 3500 de doze de ROR au fost distribuite medicilor de familie, iar această cantitate va fi suficientă pentru a-i vaccina pe toţi copiii între 9 luni şi nouă ani de zile. Vaccinarea este esenţială pentru limitarea epidemiei, adaugă Ligia Marincaş.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

26 Septembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Gemeni
26 Septembrie 2018
Citeşte mai mult