Luni , 14 Mai 2018

67 de ani de la înfiinţare, Noaptea Europeană a Muzeelor şi protestul „Noapte în muzee”

 În weekendul  19-20 mai, la Zalău, Muzeul Județean de Istorie și Artă pregătește, în lumina Nopții Europene a Muzeelor o paletă diversă de activități pentru vizitatorii de toate vârstele care vor păși în Muzeu. Concursuri, tir cu arcul, expoziție de bronzuri romane, ateliere, excursii virtuale sunt doar câteva activități atractive pe care MJIAZ le are în vizor pentru a atrage public. 

Deschiderea acestui eveniment va fi marcată printr-un vernisaj ce va avea loc vineri, 18 mai, iar sâmbătă, 19 mai, în intervalul 14,00 – 17,00 vor fi puse la dispoziția vizitatorilor o serie de ateliere, dar și o competiție contracronometru pe familii în care participanții vor trebui să identifice obiectele care nu se încadrează într-o anumită perioadă istorică. Duminică, 20 mai, în intervalul 14,00 – 18,00 va avea loc o expoziție temporară „Jucăriile de ieri, jucăriile de azi”, iar de la orele 14,00 până la 18,30 vor avea loc diferite  ateliere. În ceea ce privește participarea la ateliere, organizatorii transmit faptul că în fiecare interval orar se vor desfășura câte două ateliere diferite pentru a reduce astfel timpii de așteptare a celor prezenți și pentru a evita plictisul.
Vizitatorii trebuie să știe că intrarea la cele două secții a Muzeului, cea de istorie și cea de artă, va fi liberă, iar intrarea la expoziția Clio Hi Tech beneficiază în aceste zile de reducere, astfel că prețul de intrare al unui bilet de acces pentru adulți va fi patru lei, iar pentru copii va fi 2.5 lei. 
În cadrul aceluiași eveniment  se va desfășura concomitent și protestul „Noapte în muzee”, o acțiune prin care se dorește semnalarea subfinanțării muzeelor, o problemă  ce periclitează continuitatea cercetării și a valorificării patrimoniului pe de-o parte, iar  pe de altă parte, funcționarea acestor instituții de cultură care nu au posibilitatea de a atrage, de a menține și de a forma personal calificat.  

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

17 Ianuarie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei