Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Marţi , 25 Iulie , 2017

60 de profesori au depus contestaţii la examenul de titularizare

de Cristina POP

 După afişarea rezultatelor la Titularizare, 60 dintre profesori s-au arătat nemulţumiţi de rezultate şi au depus contestaţii. Pentru patru dintre aceştia a fost cu noroc, obţinând notă peste şapte după soluţionarea contestaţiilor.

Marţi, 25 iulie 2017, au fost afişate rezultatele finale, după contestaţii, din cadrul Concursului de Titularizare, desfășurat în ziua de 12 iulie 2017, la Centrul de Examen Liceul Pedagogic „Gheorghe Şincai” Zalău. În judeţul Sălaj, au depus contestaţii 60 dintre cei 286 candidaţi. Au fost admise 58 contestaţii, 31 cu note mai mari decât nota iniţială şi 27 cu note mai mici, iar două lucrări şi-au păstrat nota iniţială, în urma recorectării. După soluţionarea contestaţiilor, patru cadre didactice au obţinut note peste şapte, rata de promovabilitate crescând de la 46, 50 la sută la 48, 60 la sută. Rezultatele din acest an sunt mai bune în comparaţie cu anul 2016, când promovabilitatea a fost 39, 24 la sută, înainte de contestaţii, şi 40, 95 şa sută, după contestaţii. Merită precizat faptul că promovabilitatea în judeţul Sălaj este, de această dată, peste aceea obţinută, la nivel naţional : 45, 73 la sută, înainte de contestaţii, şi 47, 63 la sută, după contestaţii. Din punct de vedere statistic, la finalul concursului, situaţia este următoarea: 60 note sub 5, 91 de note între 5 și 6,99 şi 131 de note între 7 și 9,99”, precizează inspectorul Marcel Lucaciu, purtătorul de cuvânt al inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj.

De precizat că la nivelul judeţului au fost obţinute două note de 10, una la învăţători şi alta la educaţie fizică şi sport. Menţionăm că nota de trecere cinci nu este totuna cu nota de titularizare şapte şi că, în condiţiile în care la nivelul judeţului Sălaj există doar 63 posturi titularizabile, nu toate cadrele didactice cu note peste 7 se vor putea titulariza, în acest an. De asemenea, vor putea ocupa un post, dar pe o perioadă determinată, respectiv pe un an de zile, cadrele didactice care au obţinut note de minimum 5 la Concursul Naţional de Titularizare.