Miercuri , 4 Septembrie 2019

5 REGULI DE BAZĂ în alegerea sacoului potrivit

Când vine vorba de alegerea sacoului potrivit intervin mai mulți factori. Sacoul trebuie să fie potrivit la lungime, să îți stea bine la guler și la umeri, să se așeze bine în zona taliei.  Dacă vei respecta aceste reguli de bază, nu ai cum să dai greș.

Cum trebuie să vină sacoul bărbătesc?

1.     Lungimea sacoului bărbătesc

Lungimea corectă a unui sacou este la jumătatea șezutului. Cu căt alegi un sacou mai scurt, cu atât va părea nepotrivit pentru tine, prea mic, iar un sacou prea lung va părea prea mare și te va face să pari mult mai scund decât ești cu adevărat. 

2.       Lungimea corectă a mânecilor sacoului

Lungimea mânecii sacoului trebuie să corespundă cu lungimea mânecii cămășii și invers. Manșeta trebuie să ajungă la baza palmei, în timp ce mâneca sacoului trebuie să vina cu 1 cm mai scurtă, pentru a se vedea puțin din manșetă.

În cazul în care alegi o mâneca mult prea scurtă sau prea lungă îți va face mâna să pară ori prea lungă, ori prea scurtă decât este ea în mod normal.

3.       Cum trebuie să vină umerii sacoului?

Sacoul ales trebuie să aibă umerii în așa fel încât umărul tău să ajungă în dreptul cusăturii. Este foarte ușor să îți dai seama dacă sacoul este prea mare sau prea mic. În cazul în care acesta este prea mare va atârna pe tine ca pe un umeraș, iar în cazul în care este prea mic te va strange, iar umerii tăi vor împinge mâneca spre exterior.

Se mai întâmplă să stai cu un umăr mai sus față de celălalt, iar sacoul să îți vină la un umăr și la celălalt nu. Nu te îngrijora, un croitor poate rezolva această problemă adăugând o perniță care să compenseze diferența dintre umeri. Alege o culoare și un model care să te avantajeze. De exemplu, sacourile de la Monarch For Men sunt cea mai bună alegere. Aici sigur o să găsești ceva pe placul tău.

4.       Talia sacoului

Un alt amănunt important este talia sacoului, trebuie să alegi un sacou care să te avantajeze și să nu te incomodeze când te miști. Sacoul este potrivit în zona taliei în momentul în care poți strecura 3 degete între sacou și corp, în dreptul nasturelui. Află mai multe de aici

Un sacou larg te va face să pari dolofan, iar un sacou mult prea strâmt va arăta inestetic. În momentul în care alegi sacoul trebuie să te gândești că poți strâmtă sacoul câțiva centimetri, dar nu îl poți lărgi.

5.       Gulerul sacoului

Gulerul sacoului trebuie să urmărească forma gâtului și gulerul cămășii. Dacă gulerul este prea mic te va strânge la ceafă și se va face o cută în spatele sacoului, iar daca acesta este prea larg se va forma un spațiu față de gulerul cămășii. Caută un sacou care să vină potrivit

sursa foto: monarchformen.ro

În concluzie, alege un sacou care să îți vină bine la umeri și la guler. Chiar dacă îl poți ajusta totul este mult prea costisitor și nu se merită. Sacoul pe care îl alegi este mai bine să fie mai lung decât prea scurt, ajustarea este mult mai simplă. În cazul în care sacoul este prea mic la talie alege o mărime mai mere. 


Salajeanul TV

Meteo

17 Ianuarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Balanţă
17 Ianuarie 2020
Citeşte mai mult