Marţi , 12 Martie 2019

31 Martie, termenul scadent pentru plata taxelor și impozitelor locale aferente primului semestru al anului 2019

Primăria Municipiului Zalău reaminteşte contribuabililor persoane fizice şi juridice că 31 martie 2019 este primul termen scadent pentru plata impozitelor şi taxelor locale aferente primului semestru al anului 2019.

În condițiile în care impozitul pe clădiri, pe teren și pe mijloacele de transport, datorate pentru întregul an 2019 de către contribuabilii persoane fizice și juridice, este achitat până la data de 31 martie 2019, contribuabilii persoane fizice beneficiază de o bonificație de 10 la sută, iar contribuabilii persoane juridice de o bonificație de 5 la sută din valoarea acestor impozite.

În cazul contribuabililor care nu efectuează plata la termen a obligațiilor fiscale, începând cu ziua imediat următoare se vor calcula, conform prevederilor legale, majorări de întârziere în cuantum de 1 la sută pe lună și fracțiune de lună, până la data stingerii sumei datorate, inclusiv. Pentru a evita plata majorărilor de întârziere, Primăria Municipiului Zalău recomandă atât persoanelor fizice, cât și celor juridice să achite la termen impozitele și taxele datorate bugetului local al Municipiului Zalău.

Plata impozitelor şi taxelor locale se poate efectua în numerar și/sau prin intermediul cardului bancar la ghişeele din cadrul Primăriei Municipiului Zalau, în numerar la ghiseele CEC BANK SA, prin virament bancar în conturile Municipiului Zalău afișate pe site-ul www.zalausj.ro secțiunea Taxe și impozite locale, precum și electronic, cu cardul, prin intermediul paginii web www.ghiseul.ro pentru persoane fizice.

De asemenea, începând cu anul 2017, există posibilitatea de plată cu cardul prin intermediul paginii web www.zalausj.ro şi pentru persoanele juridice, fără  perceperea vreunui comision.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

21 Mai 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Leu
21 Mai 2019
Citeşte mai mult