Marţi , 14 Ianuarie 2020

31 ianuarie - termen limită pentru cererile privind ajutorul de stat pentru motorină


Fermierii sălăjeni pot depune până la 31 ianuarie cererile pentru ajutorul de stat pentru motorina achiziționată și utilizată în agricultură, a anunțat Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Sprijinul se asigură atât pentru sectorul vegetal, cât și pentru cel zootehnic, respectiv pentru îmbunătățiri funciare.
 
Cererile aferente cantităților de motorină achiziționate și utilizate în agricultură în perioada 1 octombrie-31 decembrie se depun la centrul judeţean al APIA, de către administratorul, respectiv reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia.
Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre rata accizei standard şi rata accizei reduse, stabilită la 21 euro/1.000 litri, pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură a cărui valoare unitară este de 1,8959 lei/litru.
Acest sprijin se asigură atât pentru sectorul vegetal, cât și pentru cel zootehnic, respectiv pentru îmbunătățiri funciare.
Toate documentele depuse în copie vor fi certificate pentru conformitate cu originalul de către solicitantul sprijinului, însușite prin semnatură și vor purta sintagma “conform cu originalul”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei