Marţi , 9 Octombrie 2018

30 de arme deţinute ilegal de sălăjeni, indisponibilizate de poliţişti

 În urma celor peste 100 de controale efectuate de poliţiştii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în primele nouă luni ale acestui an au fost indisponibilizate 30 de arme letale/neletale.

Potrivit biroului de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, în acest sector s-au desfăşurat activităţi în cadrul acţiunilor declanşate la nivel naţional, cu un accent deosebit pe respectarea legalităţii deţinerii şi utilizării armelor, muniţiilor şi a operaţiunilor cu obiecte pirotehnice.

 

Astfel, în perioada 1 ianuarie-30 septembrie, poliţiştii de la structura de profil au efectuat 102 controale la persoane fizice autorizate să deţină şi să folosească arme şi muniţie, 26 la persoane juridice şi 30 de controale pe fondurile cinegetice. Activităţile desfăşurate s-au concretizat în înregistrarea a 49 de dosare penale, în care au fost cercetate 82 de infracţiuni din domeniul armelor şi substanţelor periculoase. De asemenea, au fost indisponibilizate 30 de arme letale/neletale, 1964 bucăţi muniţie şi 100 de grame praf de puşcă. Alte trei arme au fost indisponibilizate de poliţişti şi 44 bucăţi articole pirotehnice, ca urmare a efectuării unui număr de şase percheziţii domiciliare la persoane bănuite că deţin ilegal arme şi muniţie”, se arată în comunicatul IPJ.

 

Pe linia substanţelor periculoase şi toxice, oamenii legii au efectuat 88 de controale la societăţile comerciale autorizate să deţină şi să comercializeze produse de protecţia plantelor, ocazie cu care a fost indisponibilizată cantitatea de 446,2 kg deşeuri periculoase şi au fost întocmite 11 dosare penale.

Totodată, au fost eliberate 145 de autorizaţii de procurare arme letale/neletale şi 52 de permise de portarmă. Ca urmare a nerespectării prevederilor legale în domeniul armelor au fost anulate 11 premise de portarmă.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

16 Iunie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop