Miercuri , 8 Ianuarie 2020

3 focare active de pestă porcină

 În prezent,  în judeţul Sălaj există 3 focare active de pestă porcină africană  în gospodăriile populaţiei şi 48 de cazuri la mistreţi. Alte 10 focare au fost închise de autorităţi.

Până la această dată, în Sălaj au fost plătite proprietarilor de animale din 9 exploataţii despăgubiri în valoare de 79.300 de lei;

La nivel naţional, cuantumul despăgubirilor acordate pentru peste 14 mii de proprietari de animale depăşeşte 4 sute de miloane lei.

Virusul pestei porcine africane a fost confirmat prima dată în România în 31 iulie 2017,în judeţul Satu Mare şi până în prezent, au fost eliminaţi 545 de mii de porci afectaţi de boală şi au fost diagnosticate aproximativ 2.500 de cazuri la mistreţi.

Evoluţia bolii este monitorizată în permanenţă, prin examene clinice şi de laborator.

ANSVSA solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor impuse într+o astfel de situaţie, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.

Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar sau Direcţiei Sanitar Veterinare judeţene.

Pentru a împiedica răspândirea bolii, toate animalele suspecte trebuie sacrificate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei