Miercuri , 9 August 2017

29 de şcoli sălăjene, în căutare de directori

29 de posturi de directori şi directori adjuncţi care au rămas vacante după concurs vor fi ocupate prin detaşare.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Inspectoratului Şcolar, postul de director sau director adjunct este vacant la 29 de unităţi de învăţământ din judeţ. Astfel, şcoli gimnaziale şi licee din Almaşu, Băbeni, Jebucu, Aluniş, Bobota, Carastelec, Coşeiu, Cuzăplac, Dragu, Gârbou, Halmăşd, Panic, Ileanda, Letca, Lozna, Mirşid, Măerişte, Românaşi, Crasna, Nuşfalău, Jibou, Pusta, Sâg, Sărmăşag, Şimişna, Zalha, precum şi la unităţi şcolare din Municipiul Zalău (Liceul Tehnologic Mihai Viteazul, Palatul Copiilor, Şcoala Gimnazială Simion Bărnuţiu) au rămas fără director.

În vederea ocupării unui post de director, „cadrele didactice înscrise în Registrul Național al experților în management educațional, interesate de ocuparea cu prioritate, în anul școlar 2017-2018, prin detașare în interesul învățământului a unei funcții de director sau de director adjunct rămasă vacantă după concurs la o unitate de învățământ, depun la inspectoratele școlare opțiunea în scris, cu precizarea unității de învățământ și a funcției de care sunt interesate”, transmite Ministerul Educaţiei. Data limită este 17 august.

Ulterior, candidaţii vor susţine un interviu în faţa unei comisii constituite din trei membri ai consiliului de administrație al inspectoratului școlar. Pe parcursul interviului,  comisia va evalua modul în care fiecare candidat cunoaşte planul operațional pentru anul școlar 2017 – 2018 al unității de învățământ pentru care și-a exprimat opțiunea şi aspect privind legislaţia şcolară care au aplicabilitate în instituţia de învăţământ pentru care a optat. Conform datelor publicate de Ministerul Educaţiei, interviul este programat în 21 și 22 august. Candidaţii vor afla ora şi ziua în care sunt programaţi de pe site-ul inspectoratului şcolar sau consultând avizierul inspectoratului şcolar. Informaţiile vor fi afişate în data de 18 august.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

23 Iulie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Leu
23 Iulie 2018
Citeşte mai mult