Marţi , 14 Februarie 2017

28 februarie, termen limită pentru formularele D 205 şi 207

Formularele D 205 şi 207 pot fi depuse de contribuabili până la data de 28 februarie. 

Potrivit unui comunicat de presă remis de AJFP Sălaj, Formularul D 205 reprezintă declaraţia privind calcularea şi reţinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit.

Precizăm că veniturile pentru care există obligaţia depunerii formularului 205 sunt cele din dividende, dobânzi, lichidarea unei persoane juridice, din premii, din jocuri de noroc cu impunere finală precum şi veniturile din alte surse.

Formularul 205 se depune şi de către organizatorii/plătitorii de venituri din jocuri de noroc sau intermediarii/societăţile de administrare a investiţiilor/societăţile de investiţii autoadministrată, pentru veniturile pentru care nu au obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului pe venit.

Veniturile pentru care există obligaţia depunerii formularului 205 sunt cele din dividende, dobânzi, lichidarea unei persoane juridice, din premii, din jocuri de noroc cu impunere finală precum şi veniturile din alte surse. Formularul 205 se depune şi de către organizatorii/plătitorii de venituri din jocuri de noroc sau intermediarii/societăţile de administrare a investiţiilor/societăţile de investiţii autoadministrată.

Nu au obligaţia depunerii declaraţiei informative- D 205, pentru veniturile declarate în formularul 112, contribuabilii care depun Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate pentru fiecare beneficiar de venit. Prin urmare, plătitorii de venituri din salarii şi asimilate salariilor, din valorificarea sub orice formă a drepturilor de proprietate intelectuală, din pensii, din arendare, precum şi persoanele juridice plătitoare de impozit pe profit/venit microîntreprindere, asociate cu persoane fizice pentru care persoanele juridice au obligaţia calculării reţinerii şi plăţii impozitului datorat de persoana fizică, nu depun formularul 205.

 Totodată, 28 februarie este şi termenul limită pentru depunerea Formularul 207, numit Declaraţie informativă privind impozitul reţinut la sursă/veniturile scutite, pe beneficiari de venit nerezidenţi, pentru veniturile aferente anului 2016. Precizăm că formularul 207 trebuie completat pentru venituri obţinute din: dividende, dobânzi, redevenţe, comisioane, activităţi sportive şi de divertisment, remuneraţii primite de persoane juridice străine care acţionează în calitate de administrator, fondator sau membru al consiliului de administraţie al unei persoane juridice român servicii prestate de persoane nerezidente, premii acordate la concursuri organizate în România, jocuri de noroc lichidarea unei persoane juridice române, realizate de persoane, transferul masei patrimoniale. De asemenea, în formular, se înscriu şi veniturile din dobânzi.

Totodată, reprezentanţii Fiscului precizează că nu este necesară înregistrarea fiscală în cazul persoanelor fizice române, care nu mai au domiciliul în România, dar care prezintă un document doveditor al codului numeric personal deţinut.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

12 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Capricorn
12 Decembrie 2018
Citeşte mai mult