Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Miercuri , 9 Octombrie , 2019

21 firme sălăjene, pe locul 1 în Topul Naţional al Firmelor

de Alina Rad

 Din cele aproximativ şase mii de companii existente în judeţul Sălaj, 21 au reuşit performanţa de a se clasa pe prima poziţie în Topul Naţional al Firmelor, întocmit de Camera de Comerţ şi Industrie a României. În total, o sută de firme din Sălaj figurează în acest top, pe primele zece poziţii.

 

 

446 de firme premiate de Camera de Comerţ şi Industrie Sălaj

 

Camera de Comerţ şi Industrie Sălaj a premiat, în cadrul Topului Judeţean al Firmelor, ediţia a XXVI-a, 446 de firme din judeţ.

Clasamentul e structurat pe clase de mărime, grupe de activitate şi şapte domenii: Cercetare - Dezvoltare şi High – Tech, Industrie, Agricultură, Silvicultură, Pescuit, Construcţii, Servicii,  Comerţ şi  Turism.

Pentru stabilirea clasamentului, au fost luate în calcul firmele care şi-au depus bilanţurile la 31 decembrie 2018. Sunt admise în top firmele care  au profit din exploatare pozitiv, cifră de afaceri de cel puţin o sută de mii de lei în cazul microîntreprinderilor şi minimum 250 000 lei în cazul celorlalte entități.

Nu sunt admise grupurile de interes economic, firmele ale căror cuantum format din suma datoriilor în legătură cu bugetul asigurărilor sociale și bugetul statului și impozitele și taxele neplătite la termenul stabilit la bugetele locale depășește cuantumul creanțelor în legătură cu bugetul asigurărilor sociale și bugetul statului, firmele pentru care valoarea a cel puţin unui indicator calculat este negativă, firmele care la data realizării clasamentului se află în stare de radiere, faliment, lichidare, dizolvare, întrerupere temporară de activitate sau insolvenţă.

Din cele aproximativ şase mii de companii din Sălaj, au corespuns criteriilor de selecţie circa 1.600.

 

O sută de firme sălăjene în Top 10 la nivel naţional

 

În Topul Naţional al Firmelor,  o sută de firme sălăjene au reuşit să ocupe, la diferite categorii, una din primele zece poziţii. 21 firme s-au situat pe locul întâi, 11 firme sălăjene au ocupat locul al doilea, 12 firme locul al treilea, 11 s-au situat pe poziţia a patra, 13 firme au ocupat locul cinci, 6 s-au situat pe poziţia a şasea, 4 pe poziţia a şaptea, 10 au ocupat locul opt, 6 s-au clasat pe poziţia a noua, iar 6  au ocupat locul zece.

Cele mai puternice companii din industrie, cercetare-dezvoltare şi high-tech, servicii, agricultură, silvicultură şi pescuit, comerţ, turism, şi construcţii din ţară vor fi premiate în cadrul Galei Topul Naţional al Firmelor 2019, eveniment care va avea loc pe data de 7 noiembrie, la Romexpo.

Potrivit Camerei de Comerţ şi Industrie a României, pe primele 10 locuri, la nivel naţional, se clasează 12.603 companii din diferite sectoare de activitate: 4.466 din industrie, 3.521 din servicii, 2.615 din comerţ, 312 din turism, 468 din cercetare-dezvoltare şi high-tech, 643 din agricultură, silvicultură şi pescuit şi 578 din construcţii.