Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Miercuri , 26 Februarie , 2020

20 de sălăjeni izolați la domiciliu

de Andreea Vilcovschi

Autoritățile sălăjene au elaborat un set de măsuri pentru intervenția sistemului de sănătate publică în cazul apariției îmbolnăvirilor cauzate de noul coronavirus. Oficialii susțin că în acest moment, nu sunt confirmate cazuri de coronavirus în județul Sălaj. În schimb, 20 de persoane sosite din Italia sunt izolate la domiciliu. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sălaj au subliniat că sălăjenii cei care se întorc în țară din zone de risc maxim vor sta în carantină timp de 14 zile, în spații special amenajate.

Cele 20 de persoane izolate la domiciliu au fost identificate în urma completării unor chestionare în punctele de frontieră ori în aeroporturi.

În județul Sălaj sunt asigurate 81 de spații de carantinare pentru cei care vin din zonele de risc maxim, precum și două centre de triere, unul la Spitalul Județean de Urgență Zalău și un altul la Spitalul Orășenesc Șimleu Silvaniei.

Persoanele care refuză să se prezinte la centrele de triere sau care nu respectă indicațiile medicilor riscă să se aleagă cu dosare penale.

Oficialii DSP Sălaj a făcut un apel la cei care vin din zonele sensibile să ia legătura cu autoritățile la numărul de telefon 0260 662550, pentru a afla mai multe informații despre ce au de făcut.