Marţi , 31 Martie 2020

2.000 de posturi în DSP și Ambulanță

Ministerul Sănătății a anunțat că pe o perioadă determinată de 6 luni, numărul maxim de posturi din cadrul direcţiilor de sănătate publică şi serviciilor de ambulanţă se suplimentează cu 2.000 posturi. Dintre aceste, 1.000 sunt pentru direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, iar celelalte 1.000, pentru serviciile de ambulanţă judeţene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov.

Potrivit sursei citate, măsura este necesară având în vedere prevenirea răspândirii coronavirusului pe teritoriul României, precum şi declararea pandemiei de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii la data de 10 martie.
Autoritățile susțin că evaluarea riscului de sănătate publică pentru perioada imediat următoare indică o creştere a numărului activităţilor de supraveghere activă, depistare timpurie, izolare şi tratare a cazurilor COVID 19 pozitive, de urmărire a contactelor şi prevenire a răspândirii continue a infecţiei care impune nevoia de suplimentare a personalului implicat în aceste activităţi.
"În situaţia actuală, echipajele operative ale serviciilor de ambulanţă sunt implicate atât în transportul pacienţilor confirmaţi cu COVID-19, cât şi în recoltarea probelor de la persoanele aflate în carantină sau izolare la domiciliu. De asemenea, personalul direcţiilor de sănătate publică asigură triajul epidemiologic din punctele de trecere a frontierei, monitorizează persoanele aflate în auto-izolare la domiciliu, monitorizează persoanele aflate în carantină, recoltează probe în teren de la persoanele care corespund definiţiei de caz pentru testare COVID-19”, au transmis oficialii din Minister.
În prezent, numărul de posturi alocat şi repartizat integral prin ordin de ministru pentru direcţiile de sănătate publică judeţene este de 3.862, iar pentru serviciile de ambulanţă judeţene, de 11.733.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei