Joi , 8 Februarie 2018

17 tineri din Sălaj, admişi la şcolile de jandarmi

 17 tineri din Sălaj vor urma cursurile instituţiilor de învăţământ postliceal în care se pregătesc viitoarele cadre ale Jandarmeriei Române, după ce au fost declaraţi admişi la examenele desfăşurate în sesiunea ianuarie 2018.

 Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sălaj a recrutat 26 de candidaţi pentru susţinerea concursurilor de admitere, 23 dintre aceştia optând pentru susţinerea examenelor la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni şi trei pentru Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani.

 Concursul de admitere s-a desfăşurat în perioada 13.01-21.01.2018 şi a cuprins: contravizita medicală, verificarea aptitudinilor fizice şi proba de verificare a cunoştinţelor.

 În urma susţinerii probelor de concurs, 15 din cei 23 de candidaţi care au optat pentru Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni au fost declaraţi admişi. Dintre cei trei candidaţi înscrişi pentru Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani au fost declaraţi admişi doi candidaţi.

 Pentru sesiunea de admitere ianuarie 2018, Jandarmeriei Române i-au fost aprobate în vederea scoaterii la concurs un număr de 350 de locuri pentru fiecare dintre cele două instituţii de învăţământ.

 Stagiul de pregătire durează un an, perioadă în care elevii vor beneficia, în mod gratuit, de cazare și masă în cadrul instituțiilor de învățământ postliceale ale Jandarmeriei Române. La finalul perioadei de studiu, în urma promovării examenelor de absolvire, viitorii subofiţeri vor fi repartizaţi să își desfășoare activitatea în unitățile Jandarmeriei Române.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

18 Februarie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Leu
18 Februarie 2019
Citeşte mai mult