Marţi , 31 Martie 2020

16 aparate de ventilație mecanică pentru SJU Zalău

Contractele de furnizare a 16 aparate de ventilație mecanică pentru Spitalul Județean de Urgență Zalău au fost semnate săptămâna trecută, au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Sălaj, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, echipamentele vor suplimenta cu peste 100% capacitatea de răspuns a celei mai mari unități spitalicești din Sălaj, în contextul în care va prelua și trata potențialele cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.
Cele 16 aparate de ventilație mecanică vor asigura suportul necesar pacienților Unității de Primiri Urgențe (unde vor fi livrate trei aparate, unul dintre ele portabil), secției de anestezie și terapie intensivă (pentru care sunt asigurate șapte aparate, pe lângă cele 11 existente) și modulului special de anestezie și terapie intensivă creat în cadrul secției de boli infecțioase a unității spitalicești (care va primi șase astfel de aparate.
Valoarea totală a investitiției depășește un milion de lei, finanțarea fiind asigurată de la bugetul județului. Demersul se alătură celorlalte intervenții realizate de către autoritatea județeană, respectiv operaționalizarea punctului de triaj avansat pentru UPU, crearea și dotarea cu echipamente și mobilier medical a modulului special ATI de la Infecțioase și astfel, optimizarea răspunsului unității spitalicești pentru pacienți în actualul context.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei