Vineri , 8 Martie 2019

150 de elevi sălăjeni, în programul "Liderii Mileniului Trei"

O nouă generație de elevi de liceu din Zalău va avea ocazia să își dezvolte abilitățile de leadership învățând chiar de la colegi, în cadrul unei noi ediții a programului de educație non-formală „Liderii Mileniului Trei-Tenaris”.
 
Cluburile „Liderii Mileniului Trei” reprezintă un cadru pentru activități de training desfășurate în sistemul de lucru peer education, în care elevii învață de la colegi de-ai lor pregătiți, în avans, de profesori special formați în domeniul educației non‑formale. Atelierele de lucru includ subiecte care nu se regăsesc de regulă în programa școlară, precum munca în echipă, leadership‑ul, abilitățile de negociere sau de comunicare. 
În primul semestru al anului școlar curent, 180 de tineri au trecut prin această etapă de formare. Dintre aceștia, 24 de tineri care s-au făcut remarcați de profesori au fost aleși pentru a deveni la rândul lor traineri și vor „da mai departe” ceea ce au învățat altor 120 de colegi.Astfel, în următoarele luni, tinerii vor afla care este relația dintre management și leadership, iar la final vor trebui să demonstreze cele învățate printr-un proiect concret, care să corespundă propriilor interese și pasiuni, precum și nevoilor existente în școlile în care învăță. 
 
„Programul LMT le oferă tinerilor din comunitățile TenarisSilcotub doza necesară de curaj și încredere în forțele proprii. Elevii de liceu au posibilitatea de a explora noi abilități și de a se dezvolta. Experiența din ultimul deceniu ne-a demonstrat că tinerii care se înscriu în program își schimbă percepția asupra comunității, se implică activ și conștient în activitățile pe care ei le aleg sau, chiar, le inițiază. Cu ajutorul acestui program, liceenii capătă încrederea că pot schimba mentalități, își exersează abilitățile de lideri și devin mai pregătiți pentru viața și responsabilitățile unui adult”, susține Codruța Hodrea, reprezentant al TenarisSilcotub.  
 
Anul acesta, din cei 300 de elevi înscriși pentru activități în ambele semestre LMT, un număr de 150 sunt Zalău, unde învață la Colegiul Național Silvania, Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul”, Liceul Tehnologic „Voievodul Gelu” și la Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai”. Lor li vor alătura 40 de elevi din Călărași și 10 elevi din Câmpina. La finalul programului, 70 de tineri, adică 25% din totalul participanților, sunt invitați la o tabără de leadership și teambuilding ce are loc la începutul verii și care este un nou prilej de a construi proiecte comune și a lega noi prietenii.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

21 Mai 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop