Vineri , 31 Mai 2019

15 iunie, ultima zi pentru depunerea declarațiilor de avere

Au rămas doar câteva zile până la expirarea termenului de depunere a declarațiilor de avere și de interese, 15 iunie 2019 fiind ultima zi în care angajații de la stat pot depune aceste documente.
Legislația în domeniu prevede că declaraţiile de avere se fac în scris, pe propria răspundere, şi cuprind drepturile şi obligaţiile declarantului, ale soţului/soţiei, precum şi ale copiilor aflaţi în întreţinere şi cuprinde toate datele şi informaţiile solicitate de formular, cât şi funcţia şi activităţile prestate de persoanele în cauză.
 
Declaraţiile vor fi păstrate pe site-ul ANI şi pe Portalul public al Agenţiei pe toată durata exercitării funcţiei sau mandatului, apoi trei ani după încetarea acestora, după care vor fi arhivate.
Persoanele care nu respectă termenul de depunere a declaraţiilor de avere şi interese sau care nu declară cuantumul veniturilor realizate pot fi sancţionate cu o amendă cuprinsă între 50 de lei şi 2.000 de lei.
Categoriile de persoane care trebuie să depună declaraţiile de avere şi de interese sunt prevăzute la articolul 1, alineatul 1, din Legea nr. 176/2010.
Pentru a veni in sprijinul persoanelor care au obligatia declararii averilor si a intereselor, dar si a persoanelor desemnate cu implementarea prevederilor legale privind declaratiile de avere si de interese, Agentia Nationala de Integritate a publicat pe pagina de Internet (www.integritate.eu) urmatoarele documente orientative: ghidul de completare a declaratiilor de avere si de interese, ghidul privind incompatibilitatile si conflictele de interese.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei