Joi , 15 Februarie 2018

10 batiste vor fi licitate la Gala Culturii Sălăjene

 Eveniment de susţinere a lucrărilor la Casa Memorială „Iuliu Maniu”

10 batiste vor fi licitate în cadrul Galei Culturii  care în acest an devine un eveniment caritabil de strângere de fonduri pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a Casei Memoriale „Iuliu Maniu” din Bădăcin. Licitaţia pentru cele 10 batiste realizate după modelul batistelor pe care le cosea Clara Maniu, mama lui Iuliu Maniu, se va desfăşura în cadrul unui eveniment festiv ce va avea loc vineri, 16 februarie, începând cu ora 18,00, la un restaurant din municipiul Zalău. Batistele de colecţie au fost realizate manual, în semn de omagiu pentru Iuliu Maniu şi au fost cusute în atelierul de zestre contemporană „Mândra Chic” de către un grup de femei din Bădăcin.

 

Vom avea 10 batiste suvenir pe care doamnele de la Bădăcin, coordonate de Alina Zară Prunean le-au confecţionat în ultima perioadă, este vorba despre primele 10  batiste de colecţie care sunt de o valoare extraordinară pentru că sunt primele 10 şi pentru că poartă monograma familei Maniu şi semnătura lui Iuliu Maniu. Aceste 10 bastistuţe sunt făcute de mână după modelul pe care mama lui Iuliu Maniu, Clara Mnaiu, l-a lăsat, iar femeile l-au găsit şi l-au valorificat”, precizează directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Sălaj, Doina Cociş.

Cei care doresc să îşi asigure accesul la eveniment pot cumpăra bilete de la Direcţia Judeţeană de Cultură Sălaj sau pot face rezervări la numerele de telefon 0260 661757 sau 0735 780 580.  Accesul la eveniment se face doar în baza acestei donaţii în valoare de 200 Lei.

 

Evenimentul va fi prezentat de Iuliana Tudor, iar din program amintim licitaţia de obiecte ce i-au aparţinut sau sunt legate de Iuliu Maniu, printre care se află şi cele 10 batiste, dar şi un moment artistic atent ales pentru cei prezenţi. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

14 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Leu
14 Decembrie 2018
Citeşte mai mult