Miercuri , 8 August 2018

10 adolescenţi au ajuns la Urgenţe din cauza drogurilor

 În două luni de vacanţă, nu mai puţin de 10 tineri au ajuns la Urgenţe în urma consumului de droguri. O creştere alarmantă, susţin specialiştii din cadrul Centrului Antidrog Sălaj.

 

Vacanţa nu aduce doar zâmbete pe chipurile tinerilor. În această perioadă se pot naşte şi traume. Câţiva tineri sălăjeni au păţit-o pe propria piele. Au consumat droguri şi au ajuns direct la Spital. Este povestea a 10 tineri pe care ne-o spune coordonatorul Centrului Antidrog Sălaj, Valer Merce.

„Pot să vă spun că numărul cazurilor ajunse la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, în aceste două luni de vacanţă, este de 10, asta în condiţiile în care, în restul lunilor s-a înregistrat câte unul sau două cazuri pe lună. Tinerii sunt sfătuiţi să se informeze înainte de a încerca orice fel de drog. Fie la insistenţele prietenilor sau a cunoştinţelor din anturaj, care ar putea profita de lipsa de informare a lor, prezentând substanţele ca nefiind periculoase. Aşadar, ei trebuie să se informeze şi să se bucure din plin de vacanţă, fără aceste substanţe”, a precizat coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sălaj.

 

Reprezentanţii Centrului Antidrog trag un semnal de alarmă. Ei spun că pe perioada vacanţei au intensificat activitatea de prevenire a consumului de droguri în rândul adolescenţilor. Au apelat şi la voluntari, alături de care desfăşoară diferite campanii de conştientizare.

„În condiţiile în care pe perioada vacanţei tinerii sunt mai expuşi tentanţiilor decât în timpul şcolii, Centrul Antidrog stă la dispoziţia celor interesaţi, tineri sau părinţi, oferind consiliere de specialitate, dar şi materiale informative, atât la sediul Centrului, cât şi în locurile frecventate de tineri, unde beneficiem şi de sprijinul voluntarilor. Vrem să le oferim cât mai multe informaţii despre pericolul la care se expun în cazul consumului. Tinerii trebuie să ştie că orice drog consumat este periculos, chiar şi cele legale, şi mai devreme sau mai târziu toate dau dependenţă şi pot duce la apariţia unor probleme foarte grave de sănătate, dar nu numai. În cazul în care doresc să afle mai multe informaţii, pot apela la instituţia noastră. Sediul Centrului nostru este la parterul Clădirii Transilvania, aici unde oferim servicii în deplină confidenţialitate şi gratuit tuturor celor care au nevoie”, completează Valer Merce.

 

Pe parcursul anului 2017, un număr de 38 de sălăjeni au ajuns la urgenţă din cauza consumului de droguri. Cei mai mulți dintre ei erau adolescenţi. Aceste cifre duc la concluzia că fenomenul consumului de droguri este una dintre problemele importante apărute la nivel local, într-o zonă cu un nivel de consum anterior redus. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

26 Aprilie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei