Marţi , 22 Ianuarie 2019

10.654 de persoane consultate la Centrul de Permanenţă Zalău, în 2018

Eficienţa Centrului de Permanenţă Zalău a fost dovedită şi în 2018, numărul persoanelor care s-au adresat acestuia fiind foarte mare. În cadrul acestui centru s-au făcut 10.654 de consultaţii, dintre care numai 343 au fost trimiteri la Urgenţe, iar numărul de tratamente, în decursul anului, a fost de 4.332.

“ Eu cred că Centrul de Permanenţă Zalău este unul dintre cele mai eficiente centre, sigur cel mai eficient Centru de Permanenţă din judeţ, dar poate şi din judeţele alăturate”, consideră coordonatoarea Centrului de Permanenţă Zalău, medicul Olimpia Moigrădean.

În ultimele luni, printre cele mai frecvente afecţiuni întâlnite au fost cele respiratorii, iar în următoarea perioadă se aşteaptă un val de gripă. În perioada de vară, predominante sunt alergiile sau enterovirozele.

Marea majoritate a celor care se prezintă la Centrul de Permanenţă Zalău sunt copiii, mai ales preşcolarii, cu vârsta cuprinsă între 3 şi 7 ani, copiii de grădiniţă, unde patologia respiratorie este mai frecventă. Cele mai întâlnite cazuri la Centrul de permanenţă sunt următoarele: afecţiunile cardiace, afecţiunile renale(colici renale), infecţii urinare, afecţiuni digestive, colici biliare, gastro-duodenite, etc.

Rolul principal al Centrului de Permanenţă Zalău este de a asigura continuitatea asistenţei medicale primare şi de a uşura sarcinile serviciului de urgenţă 112, dar şi ale spitalelor. De reţinut este faptul că tratamentele şi consultaţiile, în centru, sunt gratuite şi se aplică oricărui cetăţean, indiferent dacă este asigurat sau nu.

Este important de ştiut că, la aceste centre, nu se eliberează documente în contract CAS, trimiteri la analize şi reţete compensate. De asemenea, nu se eliberează alte acte care necesită fişa medicală a pacientului şi trecutul lui medical. Nu se eliberează certificate de deces sau prenupţiale şi nici adeverinţe pentru angajare. De altfel, nu se fac nici operaţii, nu se intubează, nu se tratează coma, nu se pune piciorul în ghips şi nu se asistă naşterea. Pentru situaţiile foarte grave, oamenii trebuie să se prezinte la urgenţă.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

20 August 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Leu
20 August 2019
Citeşte mai mult