Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Miercuri , 22 Mai , 2019

1 milion de lei pentru proiecte editoriale

de Andreea Vilcovschi
Administrația Fondului Cultural Național a lansat marți, 21 mai, apelul de proiecte editoriale. Bugetul acestei sesiuni, alocat prin subvenţie de la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, este de 1 milion de lei şi acoperă trei secţiuni editoriale: Carte (inclusiv ediţii critice), Reviste şi publicaţii culturale şi Ediţii de poezie.
"Ne bucurăm ca în Anul Cărţii putem să anunţăm o creştere a bugetului alocat faţă de anul trecut. Sperăm să continue să crească şi în anii ce urmează şi să reuşim astfel să facem posibilă realizarea a tot mai multe publicaţii culturale", a precizat Irina Cios, directoarea AFCN.
Pentru aceasta sesiune, Consiliul AFCN a definit priorităţi specifice disjunctive, fiind suficientă adresarea unei singure priorităţi pentru a putea obţine punctajul maxim. Tirajul minim obligatoriu constituie criteriu de eligibilitate, iar titlurile editate sau reeditate în ultimii 15 ani nu vor fi admise pentru finanţare.
Apelul de proiecte care conţine bugetul detaliat, plafoanele de finanţare pe secţiuni, priorităţile specifice, condiţiile de participare şi calendarul de derulare pot fi consultate pe pagina de internet a Fondului Național Cultural.