Luni , 19 Noiembrie 2018

1,7 milioane de metri cubi lemn pentru foc vor ajunge anul acesta la populaţie

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a vândut direct populaţiei, în primele zece luni ale anului, un volum de peste 1,3 milioane de metri cubi lemn pentru foc, cu 30 la sută mai mult decât volumul total oferit pe parcursul anului trecut.

Astfel, până la finalul lunii octombrie, Romsilva a vândut direct populaţiei 1.365.888 de metri cubi lemn pentru foc, la un preţ mediu de 170 de lei pe metru cub, fără TVA.

Conform estimărilor , Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva va furniza direct populaţiei, în anul 2018, un volum de 1,7 milioane de metri cubi lemn pentru foc.

Preţul lemnului pentru foc variază în funcţie de specie, sortiment şi condiţiile de livrare. Cele mai mari cantităţi de lemn pentru foc, aproximativ 70 la sută, sunt disponibile la depozitele temporare amenajate de ocoalele silvice din cadrul Romsilva la drumurile auto, costurile de transport nefiind incluse în preţ.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva spune că a reuşit creşterea volumului de lemn pentru foc, livrat direct populaţiei, lemn rezultat în principal din lucrări de îngrijire şi de igienizare a pădurilor.

Romsilva a înregistrat, în ultimii doi ani, o evoluţie a volumului de lemn pentru foc livrat direct populaţiei, aproximativ 840 de mii de metri cubi în 2016 şi 1 milion de metri cubi în 2017.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor interesate, Romsilva a demarat o campanie de informare privind achiziţia de lemn pentru foc, toate informaţiile referitoare la oferta disponibilă fiind afişate la sediile ocoalelor silvice din cadrul regiei şi la sediile primăriilor. De asemenea, aceste informaţii centralizate la nivelul direcţiilor silvice sunt prezentate pe pagina de internet a Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, www.rosilva.ro, la secţiunea ”Informare publică - Disponibil lemn foc pentru populaţie”, toate informaţiile fiind actualizate de două ori pe lună.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare păduri proprietatea publică a statului şi asigură servicii silvice pe baze contractuale pentru aproximativ 1 milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

23 Aprilie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Vărsător
23 Aprilie 2019
Citeşte mai mult